Het begon met de opvang van dieren door H.J.Dorreman, hulp-inspecteur van de Dierenbescherming. Dit vond plaats aan de Laan van St.Hilaire in Zierikzee in een oude schuur en een paar kippenhokken.

Door de heer Dorreman en de Dierenbescherming werd bij de gemeente aangedrongen op een fatsoenlijk dierenasiel in Schouwen-Duiveland.

In 1976 kon er door hulp van diverse plaatselijke acties, m.n.v.de Lions Club, aan de Zandweg in Zierikzee grond worden aangekocht met als bestemming het realiseren van een dierenasiel. Daarna moest er geld gevonden worden om de bouw mogelijk te maken.

In augustus 1984 werd Dierenasiel Schouwen-Duiveland officieel geopend.

Gebouwd door een team enthousiaste vrijwilligers en met plaats voor 6 honden en 15 katten.

Al gauw bleek het asiel te klein en ging men denken over uitbreiding.

Dit gebeurde in 1994 en eind van dat jaar was er door de uitbreiding nog eens plaats voor 36 katten,een administratieruimte,een keuken en een magazijn.

In 2010 volgde de derde en tevens de laatste uitbreiding met het aanbouwen van een deel aan de voorkant van het asiel.

De bestaande quarantaine en de ziekenboeg voor de katten voldeden niet meer aan de geldende regelgeving voor het opvangen en huisvesten van asieldieren.

In het nieuwe gedeelte kwam een ruim opgezette quarantaine- afdeling,een kantine,een dierenartskamer en een nieuwe entree.

Met deze laatste uitbreiding is het dierenasiel een volwaardig asiel dat de dieren een zo prettig mogelijk verblijf kan geven met de juiste huisvesting en verzorging.