Jaarplan 2019 van Dierenasiel Schouwen-Duiveland.

Het jaar 2019 zal voor dierenasiel Schouwen-Duiveland een jaar worden waarin de opvang en het herplaatsen van afstands- en zwerfdieren zoals gebruikelijk onze eerste prioriteit hebben. Daarnaast is het neutraliseren en chippen van de asieldieren iets wat ondanks de hoge kosten die hiermee gepaard gaan een vanzelfsprekendheid is bij ons asielbeleid. Dus ook in 2019 zal elk asieldier deze behandeling krijgen.

Daarnaast wordt de conditie van alle asieldieren nauwlettend in de gaten gehouden en worden de dieren bij ziekte of gebrek behandeld met de nodige medicatie.

In samenwerking met Dierenhulp Stichting Dierenambulance zullen er bij de campings in de regio ook weer zwerfkatten gevangen en geneutraliseerd worden, waarna de verwilderde dieren terug geplaatst worden bij de campings (met toestemming van de campingeigenaar) of eventueel op een boerderij.

De samenwerking met dierenarts en dierenambulance wordt regelmatig geƫvalueerd, evenals de contacten met onze nazorg-vrijwilligers.

De contacten met de plaatselijke media willen we graag op peil houden en eventueel nog iets uitbreiden.

Voor kosten en investeringen waar onze begroting niet in voorziet zal door fondsenwerving getracht worden om voldoende financiƫle middelen te verkrijgen.

Ook het werven van hok-sponsors en donateurs zal onze aandacht hebben en in oktober onze jaarlijkse collecte

Met een gemotiveerd team van medewerkers en vrijwilligers hopen wij op een positief jaar voor Dierenasiel Schouwen-Duiveland